Hoe je altijd mooie foto’s hebt

Hoe doen ze dat toch? Dat al hun foto’s op Instagram (of Facebook of op hun website) bij elkaar lijken te passen. Dat ze er mooi, modern en professioneel uitzien?

Wel… daarvoor gebruiken ze een filter. Altijd dezelfde. En zo zien je foto’s er een stuk professioneler uit én ziet het er ook mooi uit als je ze samen ziet. Het past allemaal bij elkaar.

Hoe kom je nu aan zo’n filters of ‘presets’?

Wel… het zijn ervaren fotografen of grafisch vormgevers die zo’n dingen maken. En die kan je dan kopen. Je installeert de gratis app Lightroom op je smartphone en eens je de presets hebt gekocht en opgeladen in Lightroom, kan je die gemakkelijk toepassen op je foto’s.

Maxine Stevens is iemand die zo’n filters of presets verkoopt. En momenteel is er een actie waardoor je heel wat korting krijgt.

Klik hier voor meer info.

Ok… Het is wel wat werk om ze te installeren op je smartphone, maar de handleiding helpt wel.

Tip: ik had ze in Dropbox opgeslagen en geopend in Foto’s en dan geïmporteerd (Mac). Ik ben begonnen in de Lightroom app met ze te openen vanuit mijn filmrol, maar daarna heb ik ontdekt dat het makkelijker was om ze te openen vanuit bestanden, omdat je dan de naam van het bestand ziet en bij je filmrol werk je blind, omdat je niets ziet (geen afbeelding en geen tekst).

Nog een digitaal minimalisme en low budget tip: het kan aanlokkelijk zijn om ze meteen allemaal te kopen, want je krijgt momenteel inderdaad een enorme korting, maar … waarschijnlijk heb je toch een voorkeur voor 1 of 2 sets? Ga door elk pakket in detail, kijk naar de voor en na foto, kijk welke 2 sets je aanspreken en ga daarvoor. Anders heb je 1) heel veel werk om alles te installeren 2) veel werk om per foto te kijken welke filter je wil 3) heel veel extra bestanden op je computer en uiteindelijk is de bedoeling dat je er één samenhangend geheel van maakt en dan moet je eigenlijk binnen 1 pakket blijven.

Update: nu ik wat langer met Lightroom en de filters heb gespeeld, ben ik erachter dat je eigenlijk in Lightroom ook al heel wat toffe filters hebt waar je veel mee kunt doen en dat niet elke aangekochte filter je foto echt wauw maakt. Dus… wil je het echt super low budget houden: hou het dan bij Lightroom alleen. Daarmee kan je ook al heel wat mooie dingen doen. En… minder uitgeven = minder moeten = meer vrijheid. 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Blijf op de hoogte

Wil je meer van dit soort tips? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

Zin om te delen?

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.