IMG_7976Toen ik vrijdagochtend opstond en naar buiten ging, overviel me plots een triestig gevoel. De laatste dag. De laatste keer alles.

Maar als ik dat in gedachten zou gehouden hebben, zou ik een dag minder van mijn vakantie hebben genoten.

Dus heb ik het los gelaten. En van die laatste dag even hard genoten alsof het de eerste was. Niet denken aan morgen. Alleen aan hier en nu.

Het hielp wel dat mijn reispartner van hetzelfde gedacht was. Alleen in het nu leven.

Nee, we hebben het niet gehad over morgen, hoe laat we zouden moeten vertrekken, wat we nog met het afwasmachien zouden doen, welke boodschappen we vandaag nog moesten doen voor morgen, wanneer we de vuilzak in de containers gingen gooien, waar we zouden tanken. Vrijdag was het helemaal vrijdag. En niet de laatste vakantiedag.

 

%d bloggers liken dit: