Als je bestanden een beetje overal staan

Een paar weken geleden was ik een vriendin aan het helpen met haar website.

We zaten samen aan haar computer en ik vroeg of ze haar logo bij de hand had.

Ze opende een map, zocht, nee. Opende een andere map, zocht, nee. Nog een andere map…

Ik zag dat haar bestanden inderdaad een beetje overal stonden. Ik vroeg of ik daar even wat orde in mocht brengen en dat mocht. 🙂

Digitaal opruimen

Ik zag ook andere dingen die er nogal ‘druk‘ uitzagen. Heel veel bestanden en internetpagina’s die open stonden en een dock (Mac) met heel veel icoontjes. In haar mailbox zaten ook meer dan 1000 mails.

Ze zag het helemaal zitten dat ik wat meer rust, structuur en overzicht bracht.

Ik heb haar het principe van zero inbox uitgelegd, waarin je enkel nog de mails hebt staan waar je nog iets mee moet doen. En we hebben haar mailbox teruggebracht van +1000 naar 10 mails.

Ik heb haar ook een folderstructuur aangemaakt in Dropbox, zodat ze nu altijd aan al haar bestanden kan en ze ook alles gemakkelijk kan terugvinden.

Oh ja… en al die paswoorden die je nooit terugvindt als je ze nodig hebt? Daar hebben we een systeempje voor opgezet.

Handige online tools voor meer rust in je hoofd

Ik heb altijd veel interesse gehad in die dingen.

Ik heb ook een paar jaar in ‘IT‘ gewerkt en handige online tools leren kennen die je het leven gemakkelijker maken, hebben me altijd geïnteresseerd.

Vooral omdat ze ervoor zorgen dat je meer gedaan krijgt op minder tijd en ook omdat het zorgt voor meer mentale rust en overzicht. En daar hou ik wel van. 🙂

Boekhouding klaar op 30 minuten

Ik hoor ook vaak dat ondernemers zoveel tijd steken in de voorbereiding van hun boekhouding.

Ik heb daar een systeem voor opgezet, zodat ik er op het einde van het kwartaal nog maar 30 minuten voor nodig heb. En ook daar zijn veel ondernemers jaloers op. 🙂

Blije ondernemers

Omdat zij er zo blij en geholpen mee was (en zei dat veel mensen hier tegenaanlopen), besloot ik om hier meer ondernemers mee te helpen.

Meer digitale rust en overzicht

Lijkt het jou ook heerlijk om meer digitale rust en overzicht te krijgen? Daar help ik je graag mee. Klik hier om meer te weten te komen.

Wil je graag op de hoogte blijven van tips over hoe je meer rust en overzicht creëert? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief.