harmony

Wil je meer rust en harmonie in je leven?

Ik zoek tegenwoordig heel vaak rust op. Ik heb geen nood aan interactie of veel mensen rondom.

Ik ga echt hoe langer hoe meer op zoek naar stilte en harmonie.

Ik zet zelfs de radio niet meer aan. Niet thuis en niet in de auto.

Ik zou het vroeger nooit mogelijk geacht hebben, want ik vond dat er altijd muziek moest zijn. Ik zou sterven zonder muziek.

Maar tegenwoordig hoeft het niet meer. Ik heb het nog wel eens geprobeerd, maar het jaagt me enorm op. De drums in de liedjes, het gepraat ertussen.

Ik heb ook veel minder nood aan niet-zelf-gekozen input. Wel een boek of een tijdschrift (mindfood) waarvan ik weet dat het me blij maakt, dingen bijleert en energie geeft. Dingen die ik zelf kies. Maar niet iets van ‘zet het aan en laat maar komen’.

Eekhoorn speelt klarinetVroeger deed ik Facebook een paar keer per dag open, en zorgde ik dat ik weer mee was. Tegenwoordig doe ik het wel nog eens open, maar dan zie ik alleen de 3 berichten die openstaan, en dat is ok.

Soms klik ik iets open. Een filmpje of een artikel. En dan vraag ik me meteen af ‘wil ik hier tijd aan besteden?‘ en het antwoord is dan vaak nee.

Ik heb geen nood aan op de hoogte zijn van alles. Ik hoor of lees dus ook geen nieuws meer. Maar ik vermoed dat als er echt iets heel belangrijks gebeurt dat ik het dan wel op de één of andere manier te weten kom.

Het heeft te maken met controle houden over wat er gebeurt in mijn hoofd. Ik wil het niet laten volsteken met allerlei input en prikkels waar je vervolgens iets mee moet doen.

Ik wil het zo rustig en harmonieus mogelijk houden in mijn hoofd. En dat lukt aardig.

Sommigen gaan ervoor naar een ashram in India. Maar je kan het ook gewoon hier doen.

Tips voor meer rust en harmonie in je leven:

  • Geen radio of muziek
  • Minder Facebook
  • Zoek de rust en stilte op
  • Bepaal zelf wat je in je hoofd wil en wat niet
%d bloggers liken dit: