Travel lightKen je de uitdrukking ‘Travel light‘? Zo weinig mogelijk bagage meenemen. Enkel wat je echt nodig hebt. Zo heb je het een stuk gemakkelijker als je een het reizen bent. Niet te veel ballast om mee te nemen. Zo ben je ook flexibeler. En heb je je handen vrij voor andere dingen.

Wel… met dat principe ben ik nu mijn leven aan het herinrichten. To ‘Live Light

Mijn huis staat te koop, en ik ben op zoek naar een goedkoper huisje met een lagere lening. Hier de link naar mijn huis op Immoweb.

Ik ben ook op zoveel mogelijk kosten aan het besparen. Minder kopzorgen. Meer vrijheid.

En… ik ben begonnen met alles wat ik niet meer nodig heb, of niet meer gebruik te verkopen. De 2 hondenbenchen, een koersfiets,…

Ik zie het ook zitten om het grootste deel van mijn inboedel te verkopen.

travel-light-live-light-spread-the-light-be-the-lightZo wordt mijn verhuis een stuk gemakkelijker en goedkoper. Ik kan dan nieuwe (of tweedehands) dingen kopen voor mijn nieuw huis. Alleen wat ik nodig heb en gebruik. Niet meer dan dat.

Ik wil ook al mijn administratie eens op orde zetten. Alle facturen (elektriciteit, gsm,…) die ik ooit heb bijgehouden en die niet meer nodig zijn bij het papier doen.

En eens alle documenten bij elkaar zoeken voor al het pensioensparen dat ik heb opgebouwd bij al mijn werkgevers toen ik nog in dienst was. Ik ben ondertussen al zo vaak verhuisd (en van werk veranderd :-)), en ik denk niet dat ik overal mijn nieuw adres heb doorgegeven. Ik weet ook niet meer wanneer ik het opgebouwde kapitaal heb laten staan en wanneer ik het heb overgezet naar een volgende werkgever.

Verhuizen is het ideale moment om schoon schip te maken. Alles opruimen, in orde zetten, naar het containerpark of de kringloopwinkel brengen of verkopen en nadien weer overzicht hebben. En ruimte. In je huis en in je hoofd.

Ruimte geeft rust. En rust maakt me gelukkig. 🙂

%d bloggers liken dit: