De sfeer

Ik doe momenteel een opdracht als freelance recruiter bij Nitto in Genk.

Bij kandidaten die meerdere opties hebben, pols ik wel eens wat de doorslag gaat geven bij het maken van hun keuze tussen verschillende werkgevers of aanbiedingen. Bijna iedereen zegt dan ‘de sfeer’ of ‘het gevoel bij het bedrijf’.

Mijn allerfavorietste bedrijf

Als mensen me vragen hoe het met mij gaat op werkvlak, vertel ik altijd hoe gelukkig ik ben bij Nitto. Dat het echt één van mijn allerfavorietste bedrijven is om voor te werken.

Wat maakt Nitto dan zo leuk?

De directe collega’s

In ons HR team hebben we echt een hele fijne sfeer. Er wordt gelachen, we houden elkaar op de hoogte van waar we mee bezig zijn, we helpen elkaar en we hebben ook fijne babbels over wat we bijvoorbeeld in het weekend hebben gedaan.

De andere Nitto collega’s

Als recruiter zit ik regelmatig samen met managers die vacatures hebben. En ook die contacten zijn supertof. Het zijn vaak echt toffe mensen, die constructief zijn en waarmee het fijn samenwerken is.

‘Ik ben net gestart’ mail

Als je pas gestart bent bij Nitto, is het de bedoeling dat je een mailtje stuurt naar heel de vestiging waarin je jezelf voorstelt. Je kan daarin bv zetten wat je hebt gestudeerd, waar je vroeger hebt gewerkt, of je getrouwd ben en kinderen hebt en waar je je graag mee bezig houdt in je vrije tijd.

En dat maakt dat je de eerste week dat je bij Nitto rondloopt, wordt aangesproken door andere mensen die je nog nooit eerder bent tegen gekomen. “Hé, welkom Ilse!”

En dat maakt dat je je heel snel thuis voelt. 🙂

Appreciatie

Het is ook heel fijn dat de mensen met wie je samenwerkt je bedanken of laten weten dat ze appreciëren wat je doet. En dat gaat dan soms tot bij de CEO die je op zijn beurt laat weten dat hij blij is dat je aan boord bent.

En al die dingen samen… die maken dat ik me echt thuis voel bij Nitto. 🙂

Over Nitto

Bij Nitto in Genk werken we met zo’n 700 werknemers, waarvan de helft arbeiders en de andere helft bedienden. We hebben hier een grote productiesite waar hoofdzakelijk tapes worden gemaakt maar ook rubber voor de auto-industrie. Er wordt niet alleen geproduceerd, maar ook geïnnoveerd, want we blijven continu nieuwe producten en oplossingen ontwikkelen. Wat Nitto typeert is de open, menselijke en gemoedelijke onderlinge samenwerking. Directeurs en managers zijn toegankelijk en bereikbaar en worden met de voornaam aangesproken.

Nitto is een stabiel, internationaal, innovatief, vlot bereikbaar bedrijf in Genk.

Vacatures

Mocht je zin hebben om ook deel uit te maken van de Nitto familie, kijk dan eens naar de vacatures.

%d bloggers liken dit: