Over Excentis als bedrijf

Vorige week vrijdag was ik op bezoek bij Excentis in Gent en het was een heel aangename kennismaking met het bedrijf.

Excentis is een telecom engineering bedrijf en test lab. Ze specialiseren zich in toegangsnetwerken (hoofdzakelijk breedbandtoegang over het kabelnetwerk) en home netwerk technologieën (hoofdzakelijk Wi-Fi).

Hun klanten zijn telecomproviders en fabrikanten van breedband netwerkapparatuur. Excentis test hun apparatuur, geeft engineering trainingen, consulting diensten en levert hen de nodige testing instrumenten.

Ze bieden hun klanten meerwaarde door hun technische expertise, hun doorgedreven aanpak en strikte neutraliteit. Met andere woorden, zij kennen of vinden de zwakke plekken, ze rapporteren zonder vooroordelen en helpen hen het probleem op te lossen.

Excentis werkt voor de grootste telecom bedrijven van de wereld (zoals Intel, Cisco, Nokia, Samsung en Vodafone).

Over Excentis als werkgever

Excentis is een KMO, met zo’n 25 werknemers in hartje Gent. Ze hebben veel jonge werknemers, de meesten zijn tussen de 25 en 40 jaar. Het zijn allemaal mensen met een achtergrond in Electronica – ICT (zowel Bachelors, Industrieel Ingenieurs als Burgerlijk ingenieurs). Velen van hen wonen ook in Gent zelf en komen met de fiets of te voet, wat mooi meegenomen is voor hun quality of life en reistijd. 🙂

De voordelen van werken bij Excentis op een rijtje:

  • Er heerst een fijne, informele, niet competitieve werksfeer. (Er is zelfs een pool en kickertafel om even te ontspannen tussendoor.)
  • Er is heel weinig verloop wat aantoont dat de mensen er tevreden zijn.
  • Het voordeel van in een kleiner bedrijf te werken, is dat je hier echt impact hebt.
  • Het is niet nodig om al ervaring te hebben met de tools waar zij mee werken. Je krijgt alle opleidingen die je nodig hebt!
  • Het is een stabiel bedrijf dat werkt voor hele grote internationale bedrijven, en toch hoef je niet te reizen voor je werk.
  • Excentis is bezig is met de allernieuwste technologieën. Ideaal als je je graag technisch wil verdiepen.
  • Ze hebben een in-druk-wekkend technisch lab!
  • Je hebt er een goede work-life balance.

Als je iemand bent die graag binnen 5 jaar de term Manager op je naamkaartje ziet staan, dan ben je misschien minder aan het juiste adres, maar als je wil bezig kunnen zijn met de dingen die je graag doet en echt een expert wil worden in je vak, dan zit je helemaal goed bij Excentis.

En in Gent…

Na een dagje samenzijn, wandelde ik ’s avonds bij het ondergaan van de zon door het centrum van Gent waar ik nog had afgesproken met een vriendin en ik bedacht dat het heerlijk moet zijn om elke werkdag zo af te sluiten. 🙂

Vacatures

Voel je je aangesproken? Bekijk dan zeker hun vacatures en solliciteer.

%d bloggers liken dit: