Dit is wat ik nu eens echt graag doe

Ik ging vandaag eens tellen en wat blijkt? Ik heb al 7102 blogposts geschreven.

Eigenlijk heb ik er zelfs meer geschreven dan dat, maar op de sites die nu nog online staan, zijn het er 7102.

De eerste blogs schreef ik op blogspot wat nadien blogger is geworden. En de oudste blog die ik kan terugvinden is van 1 mei 2010. Het is dus ook 10 jaar dat ik aan het bloggen ben.

 • En het begon met de blog over mijn solo-reis naar Indonesië. (115 berichten)
 • Daarna heb ik een blog geschreven over het opzeggen van mijn vaste job eind 2010 om als freelancer te starten (met maar 2000€ op mijn spaarrekening en nog geen zicht op een eerste opdracht). En alle stappen en gedachten die daar aan te pas kwamen. (135 berichten).
 • Dan heb ik een paar kleinere blogs over afvallen met hypnose (6 artikels), tips voor een rijker leven (15), quotes (15), over ayahuasca enzo (11), over de verbouwingen van mijn huis in Ninove (66)
 • Dan is er de blog met meer recente reisverhalen (30)
 • Op mijn Esli site over mijn artistieke activiteiten staan 21 berichten.
 • Deze site heeft 70 artikels online staan over goedkoop wonen, ondernemen, online tools, eenvoud, rust, minimalisme … Wist je trouwens dat deze blog zo’n 4000 bezoekers per maand krijgt (deze maand zelfs 5000)? Vooral de artikels over Tiny Houses en wonen in scheepscontainers zijn heel populair. Daar heb ik een aantal jaar geleden heel wat over uitgezocht en dan geschreven over de dingen die ik ontdekte.
 • Op contemporesli staan 805 artikels over kunst en artistieke activiteiten en hersenspinsels
 • Op Liedje van de dag publiceer ik regelmatig nieuwe berichten over toffe nummers en staan er nu al 1333 berichten
 • Wolfke heeft blijkbaar al 2086 blogposts geschreven over zijn Whippet leventje! Vandaag is er trouwens een nieuw bericht verschenen.
 • En de topper is blijkbaar mijn Maanzin blog met 2394 blogposts. Daar schreef ik over alles wat er in mijn leven gebeurde. Maar die site staat nu al een heel aantal jaar als privé (je komt er alleen in als je bent uitgenodigd). Want toen ik als recruiter werkte en ik had een kandidaat voor me zitten die zei ‘Ik heb uw blog gelezen’ trok ik altijd een beetje wit weg… Euh… welke blog precies? Want op maanzin deelde ik wel heel persoonlijke dingen. 🙂

Maar dus. Whow! Ik ben 10 jaar aan het bloggen en dit is blogpost nummer 7103!

Wat ik daar nu zo leuk aan vind?

Wel… in een opleiding die ik onlangs heb gevolgd moesten we nadenken over onze WHY. Waar word je zo blij van dat je er ’s ochtends voor uit je bed wil springen? Awel… Mooie, grappige, interessante en inspirerende dingen creëren en delen. Dat is wat ik het allerliefst doe. Mensen daarmee in contact brengen.

En met het bloggen zelf verdien ik helemaal niets. Ik zou affiliate selling kunnen doen, waarbij ik producten aanraad die ik goed vind, en als je die dan koopt via mijn link, dan krijg ik een klein % van het aankoopbedrag (zonder dat jij meer moet betalen). Maar… ik ben minimalist en low budget leven is net mijn ding… Dus ik wil je alleen maar aanraden om zo weinig mogelijk te kopen. 🙂

Wat wel zou kunnen is dat ik goede online cursussen ga aanbevelen. Persoonlijke ontwikkeling en informatie die ervoor zorgt dat je leven leuker en beter en gemakkelijker wordt (door anders te denken en te doen, niet door meer te hebben of kopen), daar ben ik wel een grote fan van.

En ik ben zelf ook bezig aan een aantal online cursussen. ‘Alles wat je moet weten over LinkedIn‘ is al klaar (maar staat nog niet online te koop). En de cursus over hoe je meer gedaan krijgt op minder tijd door handige systemen en online tools op te zetten en je computer en administratie beter en overzichtelijker te organiseren, die is zo goed als klaar.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

Tot in een volgende blog. 🙂

Zin om te delen?

Vorige

Volgende

2 Reacties

 1. Annemie

  Ilse, wat een bezig bijtje ben jij! Wellicht dankzij je efficiënte organisatie kan je dit allemaal zo gedetailleerd terugvinden en dat is weer een bewijs dat goed georganiseerd zijn, heel erg plezant is.
  Ik vind het ook een top-idee om goede online cursussen te gaan uitlichten, want het aanbod is immens. En ook de reacties of aanbevelingen die op fora circuleren, hoe betrouwbaar zijn die eigenlijk?
  Mag ik je vragen om extra aandacht voor onze locale aanbieders te hebben? (let’s say: europese aanbieders)
  Ik kijk er al naar uit!

  Antwoord
  • Ilse Lathouwers

   Bedankt voor je fijne reactie.
   Ik maak er werk van. 🙂

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.